Dakrenovatie Schiedam

Wilt u uw dak onderwerpen aan een grondige inspectie, of is deze toe aan renovatie? De dakdekkers van Dakreparatie Nederland zijn er voor al uw dakrenovatieklussen in en rond Schiedam. Neem contact met ons op via 010 - 600 11 98 of maak gebruik van het contactformulier om een offerte aan te vragen.

Functie dakrenovatie Schiedam

De kwaliteit van uw dak heeft invloed op de uitstraling van uw huis en de waarde hiervan. Daarnaast kan het veel invloed hebben op uw energieverbruik. Een dak moet veel doorstaan: zware regenval, harde wind, vorst of sneeuw kunnen allemaal bijdragen aan slijtage van uw dak. Dit kan leiden tot kleine beschadigingen, of tot ernstigere dingen als doorzakking of aantasting van de dakconstructie.

Dakrenovatie verschilt van dakreparatie. We spreken van dakrenovatie als er iets vernieuwd wordt aan het dak. Zo’n vernieuwing kan er bijvoorbeeld toe leiden dat het dak energiebesparender wordt. Bij kleine beschadigingen is het niet altijd nodig om voor renovatie te gaan, dan volstaat een reparatie vaak. Maar dakrenovatie is een goede keuze als uw dak vaak dezelfde problemen veroorzaakt of als deze al een tijdje meegaat.

Dakinspectie Schiedam

Kleine beschadigingen kunnen op lange termijn leiden tot grote beschadigingen en grote onkosten. Dakrenovatie voor zulke kleine beschadigingen kan dergelijke onkosten en onveilige situaties voorkomen. Wacht dus niet te lang bij het opmerken van dit soort beschadigingen, maar trek zo snel mogelijk bij een professionele dakdekker aan de bel.

Bent u onzeker over de staat van uw dak? Dakreparatie Nederland kan u helpen door een professionele dakinspectie uit te voeren. We zouden aanraden zo’n inspectie eens in de paar jaar te laten uitvoeren. Tijdens een dakinspectie wordt het dak uitgebreid onderzocht op beschadigingen in de dakbedekking of dakconstructie.

Kosten dakrenovatie Schiedam

Afhankelijk van het soort beschadigingen, het type dakbedekking en de dakgrootte kunnen de kosten van dakrenovatie variëren. Zo zijn dakpannen bijvoorbeeld veel duurder in de aanschaf dan bitumen, en kost het veel meer tijd om een schuin dak te renoveren dan een plat dak. Gemiddeld kost dakrenovatie van een schuin dak zo’n 5000 euro. Bij een plat dak ligt dat bedrag rond de 1500 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden, als u uw dak wilt laten renoveren. U zou bijvoorbeeld de renovatie samen kunnen laten vallen met andere werkzaamheden aan uw dak. Denk hierbij aan het plaatsen van Dakisolatie en zonnepanelen, het laten reinigen van uw dak of het vervangen van dakgoten en zinkwerk.

Het is daarnaast belangrijk om ervan verzekerd te zijn dat het dak een goede luchtdichtheid houdt. Dit om te voorkomen dat er ongewenste luchtstromen ontstaan, die gepaard gaan met warmteverlies. U kunt zich ook afvragen of het mogelijk is dat er asbest in uw dak zit. Mocht dit zo zijn, kunt u het beste voor vervanging van de hele dakbedekking gaan. Tot slot heeft u soms, behalve een dakdekker, ook een architect nodig voor het plannen van dakrenovatie. Vraag uw dakdekker hierin om advies.

Contact met Dakreparatie Nederland voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij Dakreparatie Nederland werken we veilig en snel. We bieden scherpe prijzen en professionele resultaten. Onze dakdekkers informeren u graag over de mogelijkheden en bieden passend advies over de oplossing voor uw dak. Eventueel kunnen we dan ook met u meedenken of u gelijk andere werkzaamheden uit wilt laten voeren.

Bent u op zoek naar een dakdekker die u kan helpen met het inspecteren of renoveren van uw dak? In Schiedam helpen de dakdekkers van Dakreparatie Nederland u graag bij iedere klus. Wees er op tijd bij en schakel zo snel mogelijk een vakman in door het contactformulier in te vullen, of te bellen naar 010 - 600 11 98.